Sådan opnår du det bedste resultat, når du skal lægge nye fliser i indkørslen

Går du med tanker om at omlægge indkørslen derhjemme eller lave en splinterny terrasse til familien til foråret? Så har du formentligt allerede nu kommet frem til den konklusion, at det ikke nødvendigvis er så lige til at anlægge nye fliser.

 

Et sådan projekt kræver omtanke, forberedelse og mindst maskinkraft, hvis man vil opnå et godt, flot og holdbart resultat. Heldigvis er det nemt og billigt at leje sig til det rigtige byggemateriel hos Nordjysk Lift.

Gør dit forarbejde

Når du skal anlægge nye fliser i indkørslen, er det klart en fordel at leje en pladevibrator, så du har mulighed for at stampe underlaget ordentligt, inden du begynder at lægge fliserne.

 

Undlader du at stampe underlaget inden, risikerer du at stå med en en ujævn omgang fliser og en indkørsel, du hurtigt vil blive træt af at se på. Dette skyldes, at underlaget bevæger sig over tid, og er det ikke stampet tilstrækkeligt, vil fliserne rykke sig med og blive skæve.

 

Grundlæggende handler det om at få stampet sand og grus sammen så godt som muligt for at opnå det bedste resultat. Jo fastere underlaget er, jo mere holdbart er det også i længden.

 

Som en ekstra foranstaltning kan du overveje at justere pladevibratorens kraft og køre en tur over de nyanlagt fliser til sidst, så du for alvor får skabt en jævn og solid indkørsel, terrasse eller fliseareal.

Hvilken pladevibrator skal du vælge?

Når du skal vælge hvilken pladevibrator, du skal leje, er det væsentligt at have dine behov og projektets omfang in mente. Er der tale om et stort areal eller et mindre område, der skal stampes og klargøres inden belægning?

 

I tilfælde hvor det drejer sig om et mindre areal, som f.eks. ved anlægning af en lille sti eller en mindre terrasse, kan du potentielt nøjes med at leje en lille pladevibrator – en såkaldt jordloppe.

 

De små modeller er lette at håndtere, samtidig med at de har den nødvendige kraft og kapacitet til at fuldføre det, de skal. Kombinationen af vægt og vibrationer fra maskinen sørger for en optimal komprimering af underlaget, og selvom man vælger en mindre model, skal man ikke være i tvivl om, hvorvidt den kan klare ernet.

 

Til større arealer er det dog en fordel at vælge en større pladevibrator – gerne med en kampvægt på +200 kg, der kan give en yderst fast komprimering.

Er du stadig i tvivl om hvilken pladevibrator, du skal leje, så kan du altid søge råd og vejledning hos Nordjysk Lift. Med mange år i udlejnings- og byggebranchen sørger deres erfarne team for, at du kommer hjem med den helt rette maskine til dit projekt.

PerJohansen

Learn More →