Sådan maler du dit udendørs træværk

Skal du til at male et udendørs træværk? Det kan godt være svært at komme i gang, hvis man ikke har nogen anelse om hvordan man gør. Vi vil derfor i denne artikel gå i dybden med en guide til hvordan du maler dit træværk, så du kan få det bedst mulige resultat og bruge mindst muligt tid på det.

 

Inden vi går videre til guiden, er det naturligvis vigtigt at nævne, at du jo også bare kan få en professionel maler til at komme ud at gøre det for dig. Det vil naturligvis koste en omgang penge, men til gengæld slipper du for alt den tid og alt det arbejde, som du selv ville skulle have lagt i det. Det kan du derfor overveje. Hvis du gerne vil have en til at gøre det for dig, så bør du kontakte flere forskellige malerfirmaer i dit område og indhente tilbud. På den måde kan du vælge det tilbud, hvor du får mest muligt ud af dine penge.

 

Skridt for skridt: Sådan gør du

 

  1. Først og fremmest er det en meget god ide at vælge en pensel som har den samme bredde som de brædder du skal male. Det vil give et bedre og mere jævnt resultat.
  2. Derudover er det også en meget god ide at male en del af gangen. Ved at male vådt i vådt, så undgår du overlapninger og sikrer, at der er en form for ensartethed i din maling.
  3. Fordel maling i faste og lige træk. Start helst fra top til bunden.
  4. Mal i samme retning som brædderne på træværket. Står de f.eks. lodret, så mal ovenfra og ned. Ligger de vandret, så mal fra venstre til højre, eller omvendt.
  5. Følg denne procedure indtil hele træværket er malet.

 

Rengøring inden du maler

 

Det er dog derudover også vigtigt at nævne, at det er en meget god ide at rengøre træværket meget grundt inden du begynder på at male det. Det vil skabe en bedre resultat, samt undgå, at der sidder en masse skidt på træet når du måler det. Skidtet gør nemlig, at maling ikke kan sætte sig ordentligt på træet og dermed vil skabe bobler eller få maling til at falde af efter lidt tid.

 

Sidst men ikke mindst, er du super vigtigt at købe kvalitetsmaling hos f eks. Beckers har de et stort udvalg af kvalitetsmaling og de er en af de førende grossister på marked.

PerJohansen

Learn More →