Kom tættere på din arkitekttegnet drøm sådan her

Mange drømmer om bo i deres egne og helt selv designede hjem. Der kan være vældig mange årsager til hvorfor og hvorledes. Det er oftest en personlig smagssag, hvor valget, behovene og ønskerne afspejler ens egen personlighed og individualitet.

Dog kan drømmene for mange få en kæp i hjulet i form af antagelser om prisleje for drømme byggeriet. Selvom alt boligbyggeri uanset om det er almindeligt eller arkitekttegnet koster større summer penge, behøver du ikke være mange millionær for at kunne få din drøm til virkelighed.

Del hele drømmen op

Når det kommer til byggeri og opførsel af ens drømmebolig, er det vigtigt at være bevidst omkring de gældende faktorer som påvirker prisen. Oftest afhænger prisen i mange tilfælde af den pågældende grund, hvor bygningen skal opføres, samt det estimeret forbrug.

I mange tilfælde ønskes det, at ens hjem bygges op på en tom grund, hvilket i sig selv kan være den ideelle situation. Dog afhænger det først og fremmest om beliggenheden af dit hjem, da forskellige faktorer såsom kommuneforhold, lokale boligmarked og priser spiller ind. For nogle kan der også blot være tale om en renovering og tilbygning til ens eget hjem, hvilket kan have færre omkostninger end noget helt nybygget fra bunden af.

Du bør her afgøre med dig selv, hvad du netop føler for her ift. Din privatøkonomi. Efter at du har afgjort med dig selv, hvad du ønsker og hvad dit budget er, bør du kigge mere detaljeret. Med dette menes der, at du kigger på byggeriets forskellige aspekter.

Der er her tale om følgende faktorer:

  • Antal rum
  • Størrelserne af rummene
  • Opbevaringsrum og kældre
  • Hvor mange etager
  • Hvor mange m^2 skal bygges?
  • Særlige valg af materialer

Som udgangspunkt ligesom ved mange andre ting, påvirkes prisen af mængden og materialeforbruget. Du bør her sætte dig og undersøge grundigt, hvad og hvor meget du ønsker, hvis du ønsker et lavere prisleje.

Træhuse en strategisk tilgang

Ønsker du at gøre din boligdrøm til virkelighed, men ikke har noget imod at materialevalget er anderledes, kan et træhus være en ideel løsning for dig. Træ er som udgangspunkt et meget billigere og lettere at materiale at bygge med end gasbeton og beton, da det ikke kræver nogen særlig fremstillingsmetode eller lige så speciel byggeteknik.

En anden fordel ved træhuse, er at du kan få opført dem i form af et lavenergihus, hvilket betyder at du kan spare betydelige summer penge på årligt gas og varme forbrug. Herudover kan træhuse også en god løsning for dig, som har miljøvenlighed højt på dagsordenen. Dette skyldes at træ i modsætning til beton, holder på CO2, hvilket bidrager på en god måde til klimaet. Ligeledes kræver træ ikke en ligeså omfattende fremstillingsproces som beton har.

PerJohansen

Learn More →