Med en drejebænk øjner du magi og tryllestøv

 

En drejebænk er lige netop den maskine, du bør råde over, hvis du drømmer om at mestre kunsten at lave fint, smukt og detaljerigt arbejde i træ eller metal. Ja, nogle arbejder også i glas eller andre materialer, men træ og metal er det mest gængse.

Med en drejebænk i ”maskinparken” kan du fremover svinge tryllestaven og lave alt fra stoleben, skåle, skakbrikker – ja kun fantasien sætter vel egentlig grænser for, hvad du med de rette værktøjer kan bore, skære og slibe dig frem til i forskellige materialer.

Hos Globaltools finder du et bredt og varieret sortiment af drejebænke – både trædrejebænke og metaldrejebænke – leveret af stærke og anerkendte producenter som eksempelvis SIEG, Bernardo, Holzmann, Seco, Granlund og GammaZinken og Luna samt en mindre sværm af andre leverandører.

Globaltools har groft sagt alle typer af drejebænke, og hvis ikke, så kan vi med stor sandsynlighed skaffe det ønskede produkt hjem til dig. Du er – som altid sikret et kvalitetsprodukt til en fornuftig pris hos Globaltools.

I og med, at en drejebænk kan være den maskine, der kan få dig til at fremstå som noget af en tryllekunstner i dit hjemmeværksted eller på din arbejdsplads, skal du også gøre op mig dig selv, hvor meget, du vil investere i en sådan en maskine. En drejebænk kan give dig albuerum og bevægelsesfrihed til lave et utal af forskellige produkter i enten lille eller rigtig stor skala – alt efter dine ønsker og evner.

Der er stor spændvidde prismæssigt på diverse drejebænke, og hvis det blot drejer sig om, du skal dreje en enkelt salatskål, er det nok ret ufornuftigt at købe en drejebænk til små 10.000 kroner – her kan mindre gøre det.

Hvad er en drejebænk egentlig?

Det er et værktøj, der bruges til at rotere træ eller metal om en rotationsakse. På den måde kan du forme materialet ved hjælp af de rigtige værktøjer. Ved hjælp af værktøjer, som du bruger sammen med drejebænken, har du mulighed for at bore, skære og slibe i materialet. Og derfor vil produktet se ens ud hele vejen rundt.

Produkter, der ser ud på samme måde hele vejen rundt, har som oftest set dagens lys i en drejebænk. Det kan eksempelvis være skåle, musikinstrumenter, lysestager og bordben.

Kan være en svær dansepartner i begyndelsen

Drejebænke kan være en svær og krævende dansepartner for nybegyndere ud i den kunst. Brug derfor tid på at sætte dig grundigt ind i, hvordan du bedst muligt bruger en drejebænk og de herlige muligheder, en sådan maskine reelt kan give dig.

Instruktionsvideoer på YouTube og tilsvarende hos diverse leverandører kan i den sammenhæng hjælpe dig på vej. Det gælder også hos Globaltools under trædrejebænke.

Du behøver dog ikke at have stået i lære hos en snedkermester for at bruge en drejebænk. Men du skal være forberedt på, at øvelse gør mester – der skal nok ”testdrejes” en del, før den skål, du har drejet, er pæn nok til at komme på stuebordet eller blive foræret væk som gave til svigermor.

Jo mere tilbehør, jo større bevægelsesfrihed

En drejebænk bruges primært til metal eller træ. Glasarbejde kan dog også komme på tale. De fleste eksperter anbefaler dog, at man starter med metal eller træ.

Globaltools har drejebænke til nybegyndere, drejebænke for lettere øvede brugere og store drejebænke målrettet skoler og professionelle brugere af forskellig art af drejebænke.

Det tilbehør – eksempelvis drejejern til træ og drejestål til metaldrejebænke – skal være med til at sikre, du får størst mulig udnyttelse og fornøjelse af din drejebænk.

Jo mere og jo bedre tilbehør, du råder over, jo flere detaljer og jo større variation kan du give de produkter, du vil ”trylle frem” fra dit nyeste legetøj i hjemmeværkstedet eller på virksomheden.

Med en trædrejebænk kan du eksempelvis lave smukke træ- og byggeelementer, møbler, brugsgenstande til hjemmet, træskulpturer og anden trædrejning. Arbejder du med bearbejdning af træ, kan en trædrejebænk være uundværlig og gøre din tilværelse betydelig lettere.

Med en metaldrejebænk gælder lidt det samme, blot med den forskel, at du nu arbejder i metal.

Speciel aftale med SIEG på metaldrejebænke

Globaltools har forhandlingen af metaldrejebænke fra producenten SIEG i Skandinavien. Derudover handler vi også med andre varemærker af de små drejebænke. Det betyder, at vi har særlig erfaring og kompetence med de små drejebænke.

Drejebænkene fra SIEG er kendte verden over. SIEG lagerføres i Støvring, og det samme gør mange af de andre modeller, som sælges hyppigt. Samarbejdet med SIEG har stået på i mange år. Det er de senere år udvidet med et bredere produktprogram og udviklet med modeller målrettet mod det skandinaviske marked, hvad angår krav til kvalitet og standarder. Derfor er vi stolte af, at vi som de eneste i verden sælger GT Premium drejebænken, som produceres på SIEG’s fabrik.

Nogle få men velmente gode råd

Nogle få gode råd, når du køber en drejebænk:

Gør det klart, hvilke drejeopgaver, du har tænkt dig. Kravet til drejebænken er naturligvis afhængigt af, hvilke drejeopgaver, der skal udføres. Er det små emner, der skal drejes i metal/hårdt plast, eller er det store professionelle drejeopgaver?

Gør det klart, hvilket budget, du opererer med økonomisk. Prisen følger naturligvis kvaliteten af produkterne, så det er vigtigt, at du får dit behov for en drejebænk til at gå hånd i hånd med dit til projektet tilhørende budget.

Gør det klart, hvilket tilbehør, du har brug for, så du kan lave dine drejeopgaver så effektive og gode som muligt. Tilbehøret kan gøre det halve arbejde. Derfor er det vigtigt, at man får anvendt passende tilbehør – både så det passer i maskinen (spindel, pinoldok, slæden, værktøjsholderen) eller til korrekt bearbejdning af emnet.

Også med hensyn til tilbehør til drejebænke kan du stole på sortimentet hos Globaltools, der har specialiseret sig for passende tilbehør til små og mellemstore hobby-drejebænke.

Priser på drejebænke

Hos Globaltools har vi et meget bredt udvalg af drejebænke i forskellige prisklasser, og vi tilstræber på professionel og pålidelig vis at kunne imødekomme alle kunders ønsker – uanset størrelse på budget.

Der er selvsagt prisforskel, alt efter om du vælger en mindre hobbybetonet drejebænk eller en større og mere avanceret en af slagsen til virksomheds- eller industrielt brug. Globaltools kommer hele paletten rundt med produkter til fornuftige priser.

Køb din drejebænk hos Globaltools

Du kan ubesværet bestille den ønskede type af drejebænk og passende tilbehør hjem fra vores webshop til den ønskede adresse. Hvis du fortsat er usikker på dit valg af drejebænk og eventuelt tilbehør, eller har du brug for at vide mere om emnet og udstyret, kan du altid kontakte vores kundeservice hos Globaltools – du også er meget velkommen i vores showroom i domicilet i Støvring lidt syd for Aalborg for at se maskinerne og få dannet dig et indtryk af størrelse og kvalitet.

Har du specielle ønsker, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Sammen finder vi med garanti en god løsning og et passende samlet tilbud til dig.

PerJohansen

Learn More →