Få nu ordnet dine tænder!

Dine tænder er en del af dig. Og du bruger dem hele tiden. Måske endda så meget at du slet ikke tænker over, hvor meget du faktisk bruger dem på. For eksempel, bruger du ikke kun dine tænder til at spise. Du bruger dem faktisk også til at snakke. Det tænker du måske ikke på. Men vi bruger faktisk vores tænder til at bøje luften, så vi kan danne lyden. Snak er nemlig ikke andet end lyde fra dit luftrør, som på grund af bøjninger i din mund, din tunge og dine tænder, kan danne specifikke lyde, som sat sammen med andre lyde, kan danne ord og sætninger. Derfor er dine tænder så vigtige. Så få dem tjekket, og få dem fikset, hvis du har brug for det. For eksempel, kan du sagtens fikse et hul med plastfyldninger, intet er for sent!

Din tandlæge er din ven

Mange folk frygter tandlæger. Og det er der mange grunde til. Generelt set, er de også bare steriliseret, så det kan være ubehagelige omgivelser. Hvilken er en kæmpe skam, fordi tandlægen er jo din ven. Hun eller han er der for at hjælpe dig og dine tænder. Du skal bruge dem til mange til, for slet ikke at snakke om, at det bare ser pænere ud med alle tænderne.

Men hvis det ikke er nok, så burde du gøre det for din fremtid. Hvis du har noget med dine tænder, som du så bare lader sidde, så kan det være at du mister dem når du bliver ældre. Generelt set gælder det hele din krop. Men tænderne er også lige så vigtige, hvis ikke vigtigere. Som sagt, kan du jo få svært ved blot at kommunikere uden tænder. Og hvem har lyst til at være den ældre person, som ingen kan forstå eller høre?

Huller i tænderne er ikke noget man skal frygte

Men du skal på ingen måde frygte, hvad der kan være galt med dine tænder. Især hvis du har huller. Det er der mange der får. Tænderne er sarte, og der skal ikke meget usundt til, før de ikke kan tåle det mere. Derfor skal du på ingen måde bekymre dig. Det er nemlig ganske smertefrit at få plastufyldniger. Det kan hverken ses eller mærkes bagefter. Det vil føles, som om du har fået helt nye og velfungerende tænder! Du skal bare tage til tandlægen og få det bekræftet, og så kan i roligt gå i gang!

PerJohansen

Learn More →