Sikkert arbejdsmiljø dengang og nu

Husker du den ikoniske poster ”Lunch atop a skyscraper,” mange har haft hængende på væggen, der afbilleder en gruppe arbejdsmænd siddende på en stålbjælke højt over Manhattan i deres frokostpause? At se disse mænd ganske uden moderne og lovmæssig korrekt faldsikring, som vi kender det fra byggeri i dag er lige til at få kuldegysninger af!

Fotograferne, der i 1930’erne forevigede denne stund, har forhåbentlig allerede dengang haft en fornuftig tilgang til sikkerhed ved arbejde i højderne, præcis som du og dine håndværkerkolleger i de danske luftlag har, når de opgaver, I står overfor ikke kan løses ved brug af rækværk, personløfter eller forsvarligt opsat stillads.

På med faldsikringen! Det er for alles bedste

At skabe et sikkert arbejdsmiljø kræver, at en række mentale og fysiske faktorer er opfyldt – faldsikring er blandt de væsentligste, når vi snakker håndværksindustri og forebyggelse af arbejdsulykker.

Forleden sås i nabolaget tre tømrere i færd med at løfte spær og lignende tunge, ofte uhåndterbare, materialer rundt i mange meters højde. Det foregik ganske vist stående på stillads. Selv med dette som hjælpeværktøj, skal der så lidt for at miste fodfæste, når tre folk skal kommunikere og koordinere samtidig med at hovedet er optaget af at få byggemateriellet op på plads. Selvom det er daglig vane for nogle folk, stiller det store krav til kroppens fysik ligesom arbejdsfodtøj og vejrlig spiller ind på arbejdsrisici.

Et godt byggeresultat bør aldrig overlades til tilfældigheder, hastværk og slet ikke på bekostning af din og alles personlige sikkerhed. Trods den til tider humoristiske og spøgefulde tone i håndværkerkredse bør ingen føle sig hævet over tyngdekraften. Arbejdsskemaet må aldrig blive så presset, at sikkerhedsforanstaltninger undlades for at spare tid.

Sørg fra projektets start for at inkorporere en god arbejdsrutine blandt de ansatte og udstyr alle, der har behov, med et kvalitetstestet faldsikringssæt. Dette frigiver kræfter til at udføre arbejdet bedre, skaber ro i forhold til myndigheder, men stiller også håndværksvirksomheden i et stærkere og sundere lys i forhold til nuværende og potentiel arbejdskraft.

God faldsikring behøver ikke koste en formue

Alle virksomheder skal gerne drives økonomisk fornuftigt. Driver du et mindre byggefirma giver det god mening, at undersøge, hvor du får mest for pengene uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det gælder også på centrale og ufravigelige sikkerhedsmæssige områder som faldsikring.

 

 

Statistikken taler desværre sit eget kedelige sprog, idet der for hvert minut på europæisk grund i snit sker én faldulykke i minuttet – noget som danske specialister i sikkerhedsudstyr siden 1983 har været med til at gøre op med gennem udvikling og forhandling af gennemførte, slidstærke og brugervenlige letvægtsseler og faldsikringsblokke. Gør tag-, facade-, stillads- og mastarbejdet sikkert allerede nu og bliv klogere på priser og former for personligt sikkerhedsgrej.

PerJohansen

Learn More →