Optimer vask af bilen i vaskehallen med få tricks

Langt de fleste af os vaske bilen i vaskehallen. Det gør vi nok primært af den årsag af at det er nemt. De seneste år er der kommet mange selskaber til, der tilbyder ubegrænset bilvask til en fast månedlig pris.

Det er ved første øjekast en rigtig god deal, sålænge at du husker at bruge det nok.

Til gengæld kender du nok også fornemmelsen (Ellers gør flere på TrustPilot, hvis du undersøger de mest populære vaskehaller) af at vasken ikke blev helt så god som du egentlig regnede med.

Det fede er:

At de i mange af tilfældene er relativt nemt at forbedre den vaskeproces som vaskehallen foretager ved kun nogle få nemme optimeringer af processen – inden du kører ind i vaskehallen, samt når du kommer ud af den.

Du får tips i kort version her, og ellers kan du læse det uddybet i denne guide til hvordan du får den bedste bilvask i vaskehal.

Vores anbefaling er (ligesom FDM) at du altid vælger den billigste vask muligt.

Tip nr. 1 – før vask

Sørg for at komme en insektrens på de steder hvor bilen enten er særlig beskidt (typisk den nederste trejdedel af bil), samt direkte på fugleklatter eller lignende.

Tip nr. 2. – Før vask

Særligt dine fælge kan vaskehallen have svært ved at få helt rene. Her bør du købe dig en god fælgrens og eventuelt en lille fælgbørste. Gør så det at du inden du kører bilen i vaskehallen sprøjter fælgene ind, og berører en anelse med børsten. Sørg for at det ikke tørre ind, og at fælgene ikke er meget varme ved påførsel.

Tip nr. 3 – efter vask

Efter vask skal du have forseglet din lak og tilsikret dig at den er helt tør, så du ikke ender med at få kalkrender ned af lakken – særligt ved lister, false og spejlhuse.

Sørg for at bruge et mikrofiberhåndklæde i god kvalitet og en lakforsegler, der samtidig kan fungerer som en “drying aid”.  Lakforsegleren sprøjtes simpelt på bilen, mens du tørrer efter og vil give din lak et effektivt beskyttende lag, så den er endnu nemmere at rengøre næste gang du skal vaske din bil.

Hav tingene med i bilen

Produkterne, der anbefales fylder ikke meget og har du f.eks. en interiørrens med i bilen, kan du lige tage bilen indvendigt, mens den gennemgår hele vaskeprocessen. Så får du aftørrede overflader som rat, gearstang og instrumentbord – og dine ruder, så du har et klart udsyn indefra. Og hvorfor ikke benytte tiden effektivt, i de få minutter hvor bilen alligevel er ved at blive vasket – i stedet for at kigge på din telefon?

PerJohansen

Learn More →