Disse industrier anvender blockchain eller kommer til det

Blockchain er et meget hot emne på nuværende tidspunkt, fordi kursen på litecoin er stigende. Det er den også på andre valutaer, men i denne artikel bruger vi lige litecoin som eksempel. Hvis du er interesseret, så køb litecoin her. Da dette er en blog om blandt andet industri kom vi til at tænke på, hvilke industier, der kan anvende blockchain.

 

Med udgangspunkt i IBMs side om “Blockchain for industries” ridser vi de forskellige industrier og brancher op. De skriver på deres hjemmeside, at brancherne kan reducere eller fjerne friktion, bygge tillid og opnå nye fordele ved at anvende IBMs Blockchain. Er din virksomhed derfor omfattet af den nedenstående liste, så kan du med fordel kontakte IBM for at høre, hvad de kan gøre for din virksomhed. Alternativt kan I også anvende en offentlig blockchain.

 

Ifølge IBM, så kan følgende industrier og brancher anvende blockchain eller kommer til at anvende det i fremtiden:

 • Automobil
 • Banker og finansielle virksomheder
 • Stater
 • Sundhedssektoren
 • Forsikringsbranchen
 • Medier og underholdning
 • Telekommunikation
 • Rejse og transport
 • Supply chain
 • Olie og fas
 • Produktion

 

Inde på deres hjemmeside har de også en oversigt over 10 succeshistorier med virksomheder, der har implementeret blockchain på en eller anden måde.

 

Hvis du ikke allerede ved, hvad blockchain er, så vil vi lige beskrive det i det nedenstående. Blockchain kan lyde meget kompliceret, og det kan det egentlig også være. Først skal man lige forstå, hvad en database er. En database er en samling af information, som er gemt elektronisk. I princippet kan man sige det samme om Excel-ark. Excel-ark er dog kun designet til at blive brugt af én eller få personer. Databaser er beregnet til at blive brugt af mange personer og systemer samtidig – derudover kan de også holde på meget mere data end Excel-ark.

 

En database består af tabeller og rækker, hvorimod en blockchain samler informationer i grupper. Disse grupper kaldes for blokke. Disse blokke har en bestemt kapacitet, og når denne er fyldt, så bliver denne blok kædet sammen med alle tidligere blokke. Ordet blockchain er opstået på grund af denne funktionalitet. På dansk betyder det jo en blokkæde – altså en kæde af blokke.

 

Alle blockchains er derfor en database, men ikke alle databaser er blockchains. En meget vigtig ting ved blockchain er også, at man ikke kan gå tilbage og ændre noget. Det kan man kun, hvis man så efterfølgende ændrer i alle efterfølgende blokke også. Det er meget besværligt, og derfor siger man, at det er praktisk umuligt at ændre i noget. Når det kommer til databaser, så tager det to sekunder at ændre på noget data, og ingen vil vide, at det er ændret. Fordelene ved at anvende blockchain inden for forskellige industrier bør være mere klar nu. Det er egentlig bare en database, man ikke kan ændre på. Tænk på hvor meget gennemsigtighed, man kan skabe med dette koncept.

 

Hvis du vil vide mere om blockchain, så læs mere om det inde på IBMs hjemmeside. De er en stor international virksomhed, der har mange kunder. De har meget brugbar information på deres side.

PerJohansen

Learn More →