Gode råd til køb af køkkenlamper

Lamper til køkkenet er en af de ting som mennesker enten elsker eller hader at købe. Designmæssigt er de del af den sidste hånd på værket, der virkelig præger rummet. Men i modsætning til pynt og andet nips, så skal lamperne også være funktionelle og du kan simpelthen ikke undvære dem. Du kan altså ikke vente særlig længe på at finde den helt perfekte lampe til køkkenet, i hvert fald ikke uden en midlertidig løsning. I køkkenet sidder din nok vigtigste lampe og lige netop derfor kan den være ekstra svær at vælge.

God belysning over køkkenbordet

Den allervigtigste belysning i dit køkken er hen over køkkenbordet. Her er det vigtigt at du har mulighed for at have et kraftigt lys, der oplyser hele dit køkkenbord og gengiver farverne korrekt. Du skal nemlig stå her tidligt en vintermorgen, mens der stadig er mørkt udenfor, eller en aften, hvor der er overskyet og ikke noget der ligner naturligt lys tilbage. Madlavning i mørket er ikke bare svært, det er ubehageligt, når ikke du kan vurdere farven på din mad.

Lampen her behøver ikke være din primære lampe i køkkenet. Faktisk har de fleste ekstra lamper over køkkenbordet, netop for at få det kraftige lys. Det er også vigtigt at lyset kommer fra over bordet eller foran dig, så du ikke konstant skygger for lyset med din krop. Derfor er LED lys under overskabe eller væglamper faktisk slet ikke en dårlig idé i køkkenet. Du kan finde gode idéer til lampetyper på https://da.lampefeber.com/produkter/123-lamper-til-koekkenet/.

God belysning over spisebordet

Lyset i køkkenet er for mange ikke længere kun det kraftige, funktionelle køkkenlys. En stor del af danske hjem har fået køkkenalrum, der gør at en stor del af dagens aktivitet foregår delvist i køkkenområdet, specielt ved spisebordet, der også indtages som arbejdsplads. Derfor skal lyset over køkkenbordet være både behageligt og tilstrækkeligt til at arbejde i. På samme måde som over køkkenbordet, er det vigtigt at farverne på bordet gengives korrekt, ikke mindst for at maden ser appetitlig ud.

En vigtig ting er også, at lyset fra spisebordslampen ikke går i øjnene på dem, der sidder ved bordet. Dette er især vigtigt at huske, hvis man vælger en pendellampe. Højden kan justeres, så lyset er behageligt for alle. Er der mulighed for det, kan det være en kæmpe fordel, hvis lyset over bordet kan dæmpes, så det kan bruges som hyggelys, når der ikke arbejdes eller spises ved bordet. Også her er det vigtigt, at lampen er over bordet, så ingen skygger for lyset, når i spiser.

En del af designet

Det sjove ved lamper til køkken er, at de virkelig kan være med til at give rummet karakter og understrege den stil, du har valgt til dit hjem. Giv dig selv lov til at tænke kreativt og bruge lidt ekstra på den lampe til køkkenet, der virkelig kan være noget ekstra for dit køkken. Det er trods alt det rum i hjemmet, som mange af os tilbringer allermest tid i. Lyset skal både være godt og funktionelt, men også gerne flot, så du føler dig tilpas og hjemme i køkkenet hver eneste dag.

PerJohansen

Learn More →