Smøresystemer til Industrien – Øger Produktivitet & Drifttid

Der er rigtig mange maskiner i industrien, som alle benytter smøresystemer af forskellig art til at vedligeholde og holde maskinerne kørende. Lige fra rullende smøring til rullende køretøjer til større industrimaskiner, så er effektiv smøring essentiel.

Centralsmøring

Med centralsmøring undgår du at skulle gennem alle smørepunkter på maskinen selv. Centralsmøring smører alle de lejer, led og bevægelige dele på din maskine, også under drift.

Du får dermed smurt din alt på din maskine på de helt rigtige tidspunkter og i de helt rigtige doser, uden at skulle tænke på driftstop ved manuel smøring 

Kort sagt får du altså en lang række fordele af at benytte et centralsmøringssystem herunder:

·        Korrekt smøring

·        Holdbarhed (og generelt mindre udgifter til rep!)

·        Højere effektivitet

·        Mindre driftstop

·        Et mere miljøbevidst forbrug

Ok – Men hvordan virker centralsmøring rent praktisk?

Maskiner har som regel flere forskellige smøresteder, som alle skal have hver deres dosering. Normalt ville du skulle holde styr på hvornår det er nødvendigt med hvert enkelt område samt hvornår det skal smøres. Dertil er det oftest således at der skal flere typer smørelse til den enkelte maskine.

Fordeler blokke til smørelse

Afhængig af hvor mange typer smørelse en maskine skal bruge, vil man samle smørelsen i fordeler blokke, som, sammen med de korrekte pumper, fordeler smørelsen korrekt, så du kun skal påfylde smøremiddel et sted.

Din eneste hovedpine er således at hælde smøremidlet på din maskine et sted – resten kører automatisk med et automatisk centralsmøreanlæg.

Hvilke maskiner kan benytte centralsmøring?

Stort set enhver branche kan udnytte fordelene ved centralsmøring. Lige fra vindmøller og fødevareproduktion til transportindustrien og landbruget kan optimere på deres drift ved at implementere et automatisk smøresystem til deres maskiner. 

Er du fx entreprenør, så ved du at for hvert minut din maskine står stille, så kan det blive rigtigt dyrt. Maskinerne er i forvejen dyre at holde i gang – men hvis de holder stille på byggepladsen, kan det hurtigt blive uoverskueligt.

Rullende maskiner kan hurtigt blive voldsomt slidt, hvis de ikke smøres korrekt og regelmæssigt med dyre reparationer til følge. Besparelsen er særligt til at mærke for entreprenøren, der ikke før har benyttet sig af et skæddersyet central-smøresystem før.

Tilpassede smøresystemer

Uanset hvilken maskine og hvilken branche du arbejder i, så vil et system til automatisk smørelse af dine maskiner give mening for stabilitet i drift og for at undgå dyre driftstop generelt.

Hvert smøresystem er unikt tilpasset, så maskinernes smøresteder for de korrekte mængder smørelse helt ned til kubikmillimeteren. Altså intet spild – kun fordele.

Få fat i de rigtige eksperter

Hvis du skulle være i tvivl om mulighederne for smøring af dine maskiner, så har vi i Danmark ikke mange reelle eksperter på området, som man kan tage fat i.

Giv dig god tid til at undersøge om den enkelte virksomhed har god erfaring med at implementere centralsmøringssystemer selv og at hvor deres dele kommer fra

PerJohansen

Learn More →