Sådan vælger du det helt rigtige glashegn

I de seneste år er det blevet meget populært at anvende hegn af glas. De har den samme sikkerhedsmæssige funktion som hegn af andre materialer, men udmærker sig ved, at man kan se igennem dem. I nogle tilfælde kan dette være en fordel, og mange mennesker mener også, at det er utroligt flot at se på. Her er to råd til dig, der skal ud at vælge det helt rigtige glashegn.

Vælg den rigtige størrelse

Glashegn findes i et væld af forskellige størrelser. Du kan både finde høje og lave samt brede og smalle elementer. Når du skal vælge størrelse, skal du for det første forholde dig til, hvor elementerne skal stå. Du kan med fordel måle området op, så du kan kigge efter enheder, der har de helt rigtige dimensioner.

Derudover bør du forholde dig til, hvor højt det skal være. Hvis glashegnet skal have en sikkerhedsmæssig funktion, hvor det sørger for at folk ikke falder udover en kant, er det vigtigt, at det har en højde, hvor denne funktion faktisk bliver varetaget. Hvis det blot har en symbolsk funktion, hvor det afgrænser to forskellige rum, er der ikke nogen sikkerhedsmæssig grund til, at det skal have en bestemt højde.

Vælg et flot design

Selvom glashegn er et ret enkelt koncept, kommer de alligevel i mange forskellige designs. Forskellene ligger ofte i, hvordan pælene mellem glasset er udformede, og hvilket materiale de er lavet af. Se eksempler på glashegn her, hvis du vil danne dig et indtryk af alle de forskellige slags, der findes på markedet.

Hvis du har kigget lidt omkring hos forskellige virksomheder og butikker, men endnu ikke har fundet det design, der passer perfekt til dig og dit projekt, kan du med fordel tage kontakt til en virksomhed, der laver glashegn fra bunden. Du kan gå i dialog med medarbejderne i virksomheden, og ud fra dine behov og virksomhedens erfaring og ekspertise kan I i fællesskab designe det helt perfekte glashegn til dig.

Når elementerne er valgt eller designet fra bunden, er der blot tilbage at installere dem på det tiltænkte sted, og nyde synet af dem. Husk at de kræver lidt vedligehold, idet de klart er flottest, hvis de bliver pudset jævnligt. Så står de skarpt, og ligner at de lige er blevet installeret.

PerJohansen

Learn More →