Så stor betydning har valg af maskine til asfaltudlægning

Asfalt er et materiale, der bruges meget i byggebranchen. Asfalt findes bl.a. på stier, veje og parkeringspladser. Det er et meget holdbart og slidstærkt materiale, og derfor er det ofte et førstevalg til disse områder. Men spørgsmålet er egentligt, hvilken betydning valget af maskine til asfaltering har. Er der nogen forskel på de forskellige maskiner? Dette spørgsmål vil vi undersøge nærmere i denne artikel.

 

Hvad er asfalt?

Jo, vi kender nok godt asfalt, men hvad er det lavet af? Det er nok de færreste, der ved det. Derfor vil vi starte med at svare på det. Asfalt er bl.a. lavet af stenmateriale og bitumen. Bitumen er et olieprodukt, der bruges til at klæbe stenene sammen. Det giver asfalten dens karakteristiske sorte farve. Asfalt kan anvendes til mange forskellige formål. Det kan bl.a. bruges på veje, stier og parkeringspladser. Asfalt har mange miljøfordele. Én af disse fordele er, at asfalt kan genbruges næsten hundrede procent. Dette er naturligvis med til at spare på naturens ressourcer. Asfalt er også et materiale, der er meget holdbart og slidstærkt. Dette gør, at asfalt ofte er et førstevalg til mange forskellige områder.

 

Maskiner til asfaltudlægning

Der findes mange forskellige maskiner, der kan bruges til at lægge asfalt. De mest almindelige maskiner er lastbilen og asfalttromle. Men der findes også andre maskiner, såsom gravemaskinen og bulldozeren. Hvordan vælger man så den rigtige maskine til at lægge asfalt? Det handler egentligt bare om at vurdere, hvor meget asfalt, der skal udlægges, og hvor hurtigt det skal gå.

  • Lastbil: En almindelig lastbil kan bruges til asfaltkørsel. Dog skal man være opmærksom på, at lastbilen ikke er så præcis, som en asfalttromle Derfor kan det være en god idé at bruge en lastbil til store områder.
  • Asfalttromle: En asfalttromle en mere præcis maskine til at tromle asfalt.
  • Gravemaskine: En gravemaskine kan også bruges til at udlægge asfalt. Gravemaskinen kan dog være lidt sværere at styre, og derfor anbefales den ikke til begyndere.
  • Bulldozer: En bulldozer er en stærk maskine, der kan bruges til at asfaltere større områder. Bulldozeren kan dog være lidt sværere at styre, og derfor anbefales den ikke til begyndere.

 

Asfaltudlægning – hvordan gør man?

Det er ikke så svært at lægge asfalt, som man skulle tro. Først og fremmest skal man have fat i den rette maskine. Dernæst skal man have fat i asfalten. Asfalten kan enten købes hos en forhandler eller bestilles hos en asfaltfabrik. Når man har asfalten, skal man sørge for at den bliver varmet op, før den kan udlægges. Dette kan gøres ved hjælp af en asfaltvarmer. Asfalten skal være varm, før den kan udlægges, ellers kan den ikke klæbe ordentligt sammen.

PerJohansen

Learn More →