Den moderne verden er over os

Vi må stå tidligt op for at være med

Vi lever i en postmoderne verden. Industrialiseringen er for længst drevet ind over os og er blevet overtaget af digitaliseringens tidsalder. Der er meget nyt at forholde sig til i en konstant foranderlig verden. Derfor er det også vigtigt at sove godt om natten. Med en god kapok madras til din seng er du rigtigt godt kørende hvad angår sovearrangement. Er det så ovenikøbet en økologisk madras er det endnu bedre, for så kommer du også den grønne omstilling i møde. Du kan finde nogle rigtig gode kapok madrasser inde på denne hjemmeside, hvor der også er mange andre gode og miljøvenlige produkter. Vi må nemlig stå tidligt op for at være med på de nye tiltag der skal til i denne foranderlige tid, så vi kan følge med og ikke risikerer at ødelægger vores klima og udlede for meget CO2.

Byggeri og teknik

Vi er her for at få det bedste ud af vores dage her på jord, og vi er her også for at tage os af hinanden. Vi bygger huse til hinanden og bor side om side med hinanden i byerne. Vi udvikler industrielle ting, som vi kan bruge til at gøre hinandens liv bedre, og vi udvikler teknik, som også gør vores liv nemmere.

Menneskets evolution og den industrielle og tekniske udvikling

Siden vi begyndte at udvikle vores intelligens væk fra abestadiet har vi forfinet vores civilisation mere og mere. Vi bygger skibe og opfinder nye transportmidler, og vi opfinder kommunikationsmidler og skaber et globalt samfund. Vi har også opfundet flyvemaskinen. Navnlig den sidste har dog vist sig at være problematisk for os. Flytrafikken udleder nemlig frygtelig meget CO2, og det er meget skadeligt for ozonlaget og resulterer i huller i ozonlaget, hvilket forårsager temperaturstigninger. Disse klimaforandringer får isen på Nordpolen og Sydpolen til at smelte.

Er menneskets evolution dårlig for vores klode?

Nogle mener, at det mest klimavenlige man kan gøre er at producere færre mennesker. Indtil videre har vi produceret flere og flere af os, men måske er det samlede befolkningstal i verden på vej ned. Mennesket er glad for mennesket, men vi ser også stor værdi i dyrenes liv og i den biologi, vi omgiver os med. Det er nok et tilfælde at lige vores art er blevet den, som ser sig selv som verdens centrum. Eller, det kan vi jo strengt taget ikke vide om dyrene gør, men ikke desto mindre har mennesket indtaget en herskerrolle på denne klode. Det har så desværre resulteret i at vores civilisation er gået lidt over gevind, og nu er det tid til at rette op. Der skal nok også være færre af os, og vi skal sørge for at tænke i miljøvenlighed, økologi og først og fremmest i at reducere CO2 udslippet. Så kan vi retfærdiggøre vores eksistensberettigelse her på planeten.

 

PerJohansen

Learn More →