CEE- / Kraftstik til dine el installationer

Hvis du ejer et hjem, har du uden tvivl elinstallationer i det. Når du har elinstallationer, får du også brug for enten et kraftstik eller en CEE stikkontakt. Du skal bruge kraftstik til alle former for kraftinstallationer. Det kan både være komfur, ovne eller kogeplader. I nogle hjem anvendes der også kraftstik til vaskemaskinen og tørretumbleren.

Du må ikke selv montere dine hvidevarer, hvis de er kraftinstallationer

Hvis du leder efter kraftstik, er det vigtigt, at du ved, at du ikke selv må montere hvidevarer, der kører på kraftstik. Det skal du i stedet få en autoriseret elektriker til. Det er ganske enkelt for farlig en installation til, at den må udføres af folk, der ikke er uddannede elektrikere.

Skal du bruge en CEE stikkontakt i stedet for et kraftstik?

Hvis du skal bruge en stikkontakt til en elinstallation, der bruger mellem 230-400 volt, skal du anvende en CEE stikkontakt. Hvis du skal bruge en stikkontakt til kraftspændinger, skal du også bruge en CEE stikkontakt. Det vil typisk være elinstallationer såsom ladestander til elbiler, strømtilslutning af et komfur eller en vaskemaskine. Stikkontakterne bliver også anvendt, hvis du har et meget stort lydanlæg.

CEE stikkontakter kan anvendes i flere sammenhænge

CEE stikkontakter har heldigvis den fordel, at de er nogle af de mest anvendte stikkontakter på markedet. Derfor kan du også anvende dem i flere forskellige sammenhænge. Derfor skal du bestemt ikke tøve med at købe denne form for stikkontakter. Der er stor sandsynlighed for, at du kan anvende dem til netop dit formål.

Vælg altid el-artikler af høj kvalitet

Når du skal købe el-artikler, er det altid vigtigt, at artiklerne er af høj kvalitet. Du vil naturligvis gerne have en så høj sikkerhed som muligt i dit hjem. Derfor er der ingen grund til at gå på kompromis med kvaliteten af dine el-artikler. Hvis du har mangelfulde elinstallationer i dit hjem, kan det i værste fald have fatale konsekvenser. Derfor er det altid en god investering at vælge el-artikler af den højeste kvalitet.

Få en autoriseret elektriker til at skifte dine CEE stikkontakter og kraftstik

Hvis du selv vil udskifte stikkontakter eller afbrydere, må de højest være på 250 volt. Da CEE stikkontakter og kraftstik er over 230 volt, er det derfor ofte nødvendigt at få en autoriseret elektriker til at udføre opgaven. Når en CEE stikkontakt kører, vil ofte kunne nå op på 400 volt, hvilket er et langt større antal volt end du som privatperson må håndtere.

PerJohansen

Learn More →